Wat is MindSonar

 

Je manier van denken bepaalt in sterke mate hoe je je voelt en hoe je handelt. Dat geldt voor individuen, maar ook voor teams en organisaties. Metaprofiel Analyse (MPA) MindSonar® is een methode waarmee denkstijlen gemeten kunnen worden. Het meet niet wat je denkt, maar hoe je denkt. MPA MindSonar® brengt 13 aspecten van je denken – of die van een team of organisatie – in kaart.

Denken is ook voelen en doen

Met ‘denken’ moet je niet alleen denken aan je gedachten, maar ook op wat je voelt en doet. Denken, voelen en doen hangen in sterke mate met elkaar samen. Denken, voelen en doen samen, bepalen hoe je in een gegeven situatie handelt.

Je denkt in verschillende situaties heel verschillend. Als je bijvoorbeeld met je hobby bezig bent, denk je wellicht heel anders dan wanneer je op je werk bent. Daarom meet MPA MindSonar altijd je denkstijl voor een bepaalde situatie. (Los van de situatie, MPA brengt 13 aspecten van je denken  in kaart. )

De inzet van MPA MindSonar

MPA MindSonar is in veel verschillende situaties toepasbaar. Als gecertificeerd licentiehouder mag ik deze MPA Mindsonar  test afnemen en ik zet het in bij individuele coaching, teambuilding,  een training of cursus, en organisatieadvies.

Wat levert het op?

Je krijgt, nadat je via een online MPA Mindsonar computer testmethode de vragen hebt beantwoord, een verslag met het overzicht hoe jij denkt, voelt en handelt in de door jouw uitgekozen context. En ook je waarden/criteria en drijfveren (Spiral Dynamics) worden in beeld gebracht en mogelijke patronen in je gedrag in deze context .

Zo ontwikkel je inzicht en vaardigheden over hoe je denken je gedrag beïnvloedt. Welke kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen zich daarbij voor kunnen doen. Hoe denkstijlen kunnen leiden tot onbedoelde misverstanden met anderen, maar ook hoe ze elkaar kunnen aanvullen en versterken. Hoe effectief je bent en hoe effectief kun je worden.

De inzichten en vaardigheden leveren een positieve bijdrage aan je welzijn en professionaliteit.

Voor teams is het mogelijk om een teamprofiel te maken met hetzelfde effect.

Daarnaast is het mogelijk om de effectiviteit en het resultaat van de coaching te meten.